lördag 28 februari 2009

Små hus och pelargoner

För ett tag sedan visade jag er små vita hus som jag hittat på nätet som jag beställde. Nu har de kommit hem, en liten och en större. Den lilla står i köksfönstret och den lite större i hallen brevid en underbar liten minipelargon jag köpte i veckan på Blomsterlandet. Jag älskar verkligen pelargoner, bara längtar tills de står i alla fönster här hemma och blommar.
Ett annat litet "fynd" jag hittade här i veckan är en vägglampa,
den är riktigt fin.
Har haft en vägglampa i hallen som inte riktigt passat in, men det var A som köpte den som en liten överaskning till mig. Den har fått varit på väggen ett bra tag nu, så jag har inga skuldkänslor nu när den tas bort. När jag skriver fynd inom sitvationstecken så menar jag inte att jag fick den billigt utan att det är mer en sällsynt lampa. Jag skulle nog kunna snickra ihop en själv men tiden räcker inte till så då får jag ta fram plånboken.
Här får ni se hur det blev med huslyktan och minipelargonen.
Ni får ha lite överseende med att jag inte hunnit införskaffat rätt glödlampa, just nu är det ett ganska så starkt sken och sprider inte ljuset så bra, men det kommer att bli ändring på det.

söndag 22 februari 2009

Vill ha vår

Ja nu har jag tröttnat på vintern, nu får våren gärna komma. Visst är det fint när det ligger tjockt med snö ute och man kan ta en pulkatur med M, men det går inte upp mot fågelkvitter och alla ljusa härliga färger i inredningen man plockar fram. Pasteller i massor är något jag ska satsa på i år, speciellt i köket. Har sett en sådan fin vaxduk på Elsas hem, men den är lite för dyr, tycker att 250:-/metern är lite väl magstarkt för mig. Det skulle bli 500:- om jag skulle köpa den, och man kan få ganska många andra saker för samma summa.
Så jag får spana vidare på något billigare alternativ.
Någonting som tillhör våren är pärlhyasinter, de är ju så fina och luktar underbart, synd att de blommar över så fort, men det hindrar inte mig för det.
För ett tag sedan ropande jag in en liten ram på tradera som hade en enormt gräslig färg på sig, men med mina magiska fingrar ;) så förvandlade jag om den till vit och vacker. Blev betydligt mycket bättre. I ramen är en liten dikt som jag tycker är jätte fin. en utav mina favoriter. Så nu står den på M:s rum brevid en dalahäst som hon fick i 1-års present av våra vänner, som oxå är en av mina favoriter.tisdag 10 februari 2009

Hemma igen

Nu har vi kommit hem från våran underbara semetser. Det har verkligen varit skönt med lite värme och sol. Flygresan hem gick kanon bra för Meja, hon sov 7 timmar av 11 timmars flygning, så man ska inte klaga :)
Däremot så sov inte jag och Andreas någonting på planet alls, vi var jätte trötta efter allt som hänt på flygplatsen men det gick bara inte att slappna av. Ja vad hände på flygplatsen då?
Jo vårat plan som vi skulle med skulle avgå från Krabi kl. 11.00 Thailändsk tid, incheckingen öppnade klockan 9:00. Eftersom vi bodde inne i Ao Nang den sista natten så hade vi ingen frukost på hotellet, så tanken var att vi skulle åka till flygplatsen i god tid så kunde vi äta frukosten där. Så vi gick upp i vid sex tiden och packade ihop det sista. Åkte med taxi till flygplatsen och vi var framme klockan 8:00. Vi åt frukost i lugn och ro för att sedan gå ner till incheckningsdiskarna för att checka in. Väl framme vid incheckningen så sitter det lappar uppe att planet är försenat med 5½ timme!!! Å herregud! 5½ timme, vet ni hur lång tid det är när man har en galen 1½-åring som absolut inte vill sitta still. Vi hade ju inte så mycket val än att vara kvar på flygplatsen och vänta. Som tur var så fanns det ett till par med en liten flicka som var lika gammal som Meja, så vi fikade i 5½ timme tillsammans, vilket gjorde att tiden gick ganska så snabbt.
Vi kom hem till Borlänge halv ett i förrgår natt, och då hade jag och Andreas varit vakna i 24 timmar. Gissa om vi var trötta när vi kom hem. Bara att kasta sig i sängen och sova skönt!
I morgon börjar jag jobba igen, har lite blandade känslor inför det......det är ju ganska så skönt att få sova på morgnarna :)


Mejas fotsteg i sanden

onsdag 4 februari 2009

Helt underbart!

Igar var vi pa en o som heter Poda. Det var verkligen helt underbart! Absolut det finaste vattnet hittills. Andreas fick snorkla lite medans jag lag och pressade nar Meja sov gott i vagnen. Och gisses vad det tog...vi ar bada lite solbranda idag, men det var det vart, jag kommer hellre hem rod an vit :)
Vi borjar narma oss slutet pa den har semestern, pa lordagkvall kommer vi att aka in till Ao Nang for att sova dar inne den sista natten. Det blir mycket lattare att aka in dit pa kvallen istallet for pa morgonen pa Sondagen nar vi ska aka hem, eftersom vi maste ta en longtail bat.
Da kan vi aven passa pa att shoppa lite pa kvallen innan vi aker hem.
Nu bjuder jag pa riktigt harliga bilder fran igar.
Jag kan tanka mig att INGEN ar avensjuk.....
Bara att njuta :)måndag 2 februari 2009

Framme i Krabi

Igar kom vi fram till Krabi, en liten resa som gick relativt bra. Vi tog baten fran Koh Lanta till Krabi som resulterade till att jag var livradd hela tiden. Eftersom jag ar radd for vatten sa gjorde det ju inte battre att det var en liten bat som gjorde att det kandes som att man var vid vattenytan hela tiden. Tva timmar tog farden, och under den sa stannades det vid tva tillfallen mitt ute pa det oppna vattnet for att slappa av och slappa pa passagerare som skulle vidare. Hur urbota korkat ar det igentligen! Iallafall i mina ogon. Med Meja gick det sa klart jatte bra, hon tillochmed somnade till en liten stund.
Nar vi kom fram till Krabi hamnen sa visade det sig att det inte gick att ta sig ut till Railay med bil utan att man var tvungen att ta bil forst och sedan en longtail bat for att komma till det stalle vi skulle till. Sagt och gjort och nu ar vi har. Har pa on ar det valdigt lugnt, till en borjan tyckte vi att det var for lugnt sa vi fick lite panik dar ett tag. Det gjorde ju saken inte battre att om vi ska ta oss nagonstans sa ar vi tvungna att ta en bat och batarna slutar ga vid sju tiden pa kvallen.
Det ar ganska sa dyrt att bo har sa Niklas och Helena var tvugna att ta sig till Ao Nang for att hitta boende. Kandes lite trakigt att vara pa tva olika oar. Sa vi tog baten in till dem igar och sov kvar hos dem och tillbringade sista kvallen tillsammans i en liten storre stad, nu nar vi kommit tillbaka till var o sa kanns det mycket battre. Ao Nang har en hogre puls och det var riktigt skont att komma tillbaka till lugnet. Vattnet har ar finare an var det var pa Koh Lanta, och imorgon ska vi ta oss till en liten o for att Andreas ska fa snorkla lite och dar ar vattnet annu battre! Ska bli spannande.
Idag bjuder jag inte pa nagra bilder eftersom kameran ligger kvar pa rummet, men nasta gang sa kommer det nagon fin lite bild.
Ha det nu sa bra! Kramar fran Familjen Lof