söndag 5 december 2010

Dop

Prostgården

Små söta röda band med vita prickar på.

Rödvita band köpta hos Alvas hus

Emaljmuggar och kakformar inropade på Tradera



Ja nu är det avklarat, lilla Molly är döpt!

Allt gick jätte bra och det blev riktigt lyckat.

Det är något speciellt med kyrkor.

De inger ett sådant lugn och jag blir alldeles varm i kroppen.


Efter att ha bakat nästan hela förra veckan så kan jag

konstatera att det var saffranskakan som blev en hit.

Den var verkligen supergod!!

Inga konstigheter utan jätte enkel att göra.

Ni som ville ha receptet, här kommer det,

och ni som inte har det, ta det och baka en liten kaka :)


200 g smör eller margarin

1 pkt saffran (à 0.5 g)

1 sockerbit

2 ägg

3 dl socker

2½ dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

florsocker


Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.

Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sikta över florsocker.


Hoppas det smakar!!


Kram Anna


1 kommentar:

  1. Kul att du är tillbaka! Grattis till tjejen!

    Kram, Susanna

    SvaraRadera