Ja nu är det avklarat, lilla Molly är döpt!
Allt gick jätte bra och det blev riktigt lyckat.
Det är något speciellt med kyrkor.
De inger ett sådant lugn och jag blir alldeles varm i kroppen.
Efter att ha bakat nästan hela förra veckan så kan jag
konstatera att det var saffranskakan som blev en hit.
Den var verkligen supergod!!
Inga konstigheter utan jätte enkel att göra.
Ni som ville ha receptet, här kommer det,
och ni som inte har det, ta det och baka en liten kaka :)
200 g smör eller margarin
1 pkt saffran (à 0.5 g)
1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
2½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sikta över florsocker.
Hoppas det smakar!!
Kram Anna
Kul att du är tillbaka! Grattis till tjejen!
SvaraRaderaKram, Susanna